search

Nieuws

Meer maatwerk en traceerbaar tot in de doos

Meer maatwerk en traceerbaar tot in de doos
30 mei 2017 | COV-nieuws | Vitelco neemt haar volledig vernieuwde uitbeenderij in productie.

De uitbeenderij aan de Veemarktkade in ’s-Hertogenbosch is flink uitgebreid én aangepast. Met de nieuwe lijn kan de leverancier van kalfsvlees nog klantspecifieker leveren en de processen nog beter controleren en beheersen.

Meer maatwerk en traceerbaar tot in de doos
Han Paridaans, commercieel directeur van Vitelco: “We zien dat we steeds minder kalfsvlees direct vanuit de slachterij ‘in de been’ leveren. Dat is nu nog maar 30-40% tegen 90% zo’n tien jaar geleden. Ik verwacht zelfs dat dat over vijf jaar nog maar 10% is. Klanten willen geen heel kalf meer hebben. Ze specialiseren zich steeds verder en vragen om alleen dat stukje dat ze nodig hebben. Dat is goed nieuws, omdat dat ook betekent dat er minder delen afgewaardeerd worden. Omdat wij over de hele wereld leveren, weten we voor elk stukje wel een afnemer te vinden. Zo gaat er niets van het kalf verloren.

We werken steeds verder naar de consument toe. Waar we eerst de bovenbillen als geheel leverden, worden ze nu al gevliesd en in delen gesneden. Onze snit wordt ook steeds diverser en specifieker voor een klant. Dat kon vroeger niet, omdat we toen met grotere batches werkten. In de nieuwe uitbeenderij kan het wel. De onderdelen van het kalf blijven in de hele lijn bij elkaar en direct daarna etiketteren we ze. Zo weten we precies van welk individueel kalf het stuk vlees komt. Die traceerbaarheid garanderen we zelfs tot in de doos.”

Klik hier voor het volledige persbericht.