search

Nieuws

Kalfvlees mogelijk naar Rusland

Kalfvlees mogelijk naar Rusland
07 juni 2016 | COV-nieuws | Rusland is begonnen met het versoepelen van sancties tegen Europa. Bedrijven hopen dat dit de aanzet is tot meer. Dat meldt BNR. In de uitzending COV lobbyist Frans van Dongen, die stelt dat alle beetjes helpen.

Rusland is begonnen met het versoepelen van sancties tegen Europa. Bedrijven hopen dat dit de aanzet is tot meer. Dat meldt BNR. In de uitzending COV lobbyist Frans van Dongen, die stelt dat alle beetjes helpen.

Verschillende bedrijven mogen volgens de nieuwszender weer voorzichtig starten met de export. President Poetin zou de grens nog niet voor iedereen open gooien, maar vooralsnog alleen Italië, Frankrijk, Denemarken en Nederland.

Ook niet alle handelswaar mag deze exportmarkt op. Rusland wil alleen producten zoals kip, kalf en groenten conserven en dan alleen door geselecteerde bedrijven.

'Het gaat niet over heel grote hoeveelheden, laten wij duidelijk zijn', zegt Frans van Dongen van de Centrale Organisatie voor de Vleessector. Hij zegt dan ook te hopen dat de stap van Rusland een poging is tot een normalisering van de relaties. 'Dat hopen wij oprecht. Het is ook het juiste moment. Binnenkort moet ook van Europese zijde een besluit genomen worden of wij onze sancties gaan verlengen.'

Luister hier naar het fragment: www.bnr.nl/player/audio/10045165/10306358

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie gaat binnenkort naar Rusland. Of het bezoek een vredesmissie wordt, is niet duidelijk.