search

Nieuws

UECBV: geen dumping van EU varkensvleesproducten op Chinese markt

UECBV: geen dumping van EU varkensvleesproducten op Chinese markt
21 juni 2024 | COV-nieuws

China heeft aangekondigd te willen onderzoeken of Europese varkensvleesproducten gedumpt worden op de Chinese markt. Laurens Hoedemaker, voorzitter van UECBV – de Europese vereniging voor vleesproductie, vleeshandel en veehandel – heeft er alle vertrouwen in dat het aangekondigde onderzoek van de Volksrepubliek China zal aantonen dat er van dumping geen sprake is. 

Hoedemaker: "Onze vleesproducenten zijn altijd op zoek naar de markten die de beste prijs betalen voor onze Europese varkensvleesproducten van hoge kwaliteit. Voor de oren, snuiten, staarten, poten en buiken is die markt China. Landen die momenteel niet naar China kunnen exporteren vanwege AVP, hebben moeite om alternatieve markten te vinden en krijgen aanzienlijk lagere prijzen."

De export van varkensvleesproducten naar China is de afgelopen twee jaar gedaald van 3.726 naar 2.673 miljard euro, wat neerkomt op ongeveer -28% (bron: Eurostat). Kijkend naar het grote plaatje, kunnen we maar tot één conclusie komen.

Hoedemaker: "Er is absoluut geen sprake van dumping van Europese varkensvleesproducten op de Chinese markt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het onderzoek van de Volksrepubliek China dit zal bewijzen. We hopen de wederzijds voordelige samenwerking met China voort te zetten, zodat we de Chinese consument kunnen voorzien van hoogwaardige, veilige en duurzame varkensvleesproducten uit Europa."

Bron: http://uecbv.eu/en/news-2011/news/press-release-no-dumping-of-eu-pork-on-chinese-market/

Luister hier ook de aflevering van De Ochtendspits op BNR Nieuwsradio, waarin Laurens Hoedemaker (voorzitter COV) reflecteert op de potentiële gevolgen van een mogelijke handelsoorlog tussen de EU en China. https://www.cov.nl/nieuws/cov-nieuws/nieuwsbericht?newsitemid=8638791680