search

Nieuws

COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV

COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV
31 oktober 2023 | Algemeen

UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, koos tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in Barcelona - Spanje, Laurens Hoedemaker tot haar nieuwe president. Hoedemaker is voorzitter van COV en VNV, de verenigingen voor de vlees- en vleeswarenproducenten en vleesverwerkers in Nederland. Hij is een ervaren bestuurder en zet zijn expertise en netwerk in voor de belangen van de Europese vee- en vleessector.

Hoedemaker verklaarde bij de benoeming: “Vlees is een zeer belangrijk onderdeel van het menselijke menu. De Europese vee- en vleesproducenten leveren vlees van hoge kwaliteit en verdienen daarvoor waardering en respect.

UECBV is een belangrijke organisatie die helpt de uitdagingen van onze vee- en vleessector om te zetten in kansen in de komende decennia. Mijn doel is om UECBV een nog sterkere en effectievere organisatie te maken, die de veehouderij, de vleeshandel en de vleesproducenten proactief vertegenwoordigt.”

UECBV koos Roland Ackermann, CEO van Alpenrind GmbH en bestuurslid van de Oostenrijkse Economische Kamer, als vice-president van de UECBV-afdeling voor de vleesindustrie.

Over Laurens Hoedemaker
Na bijna een decennium dierenarts in de praktijk te zijn geweest, was de heer Hoedemaker achtereenvolgens secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden in Nederland en directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

Ook was hij voorzitter van EuroFAWC, het Europese forum voor dierenwelzijnsraden, en vice-president en penningmeester van FACE, de Europese federatie van nationale jagersverenigingen. Laurens Hoedemaker is momenteel voorzitter van COV en VNV, de verenigingen voor de vleesproducenten en vleesverwerkers in Nederland.

UECBV jaarconferentie
De UECBV-jaarconferentie vond plaats van 25 tot 27 oktober in Barcelona, op uitnodiging van de vier Spaanse leden van de UECBV.  Onder het motto “Tijden veranderen, wij veranderen ook”, zette UECBV de richting uit voor de toekomst en bevestigde haar inzet en betrokkenheid bij een duurzame vleesproductie, vleeshandel en veehandel in Europa.

Over UECBV
UECBV – opgericht in 1952 - is de Europese koepelorganisatie  van meer dan 52 nationale branche-organisaties uit de gehele vee- en vleessector van vele landen binnen en buiten de EU. Ook zijn bij UECBV verschillende branche-specifieke, internationale en Europese verenigingen aangesloten. In totaal zijn binnen de UECBV ongeveer 20.000 bedrijven en 230.000 banen vertegenwoordigd via de nationale aangesloten organisaties.

Website UECBV