search

Nieuws

Het is bijna Verspillingsvrije week! Doe je mee?

Het is bijna Verspillingsvrije week! Doe je mee?
04 september 2023 | Algemeen

Wereldwijd gaat meer dan 30% van het voedsel verloren. Dit is in de gehele keten, van de boerderij tot en met het bord. Uiteraard is dat zonde van alle energie, tijd, geld en moeite die het produceren van dit waardevolle voedsel kost. Door minder te verspillen kunnen we veel meer mensen voeden zonder meer voedsel te produceren. Wanneer alle Nederlanders thuis een week lang geen voedsel verspillen… besparen we ruim 22 miljoen maaltijden!

Als partner van de Verspillingsvrije week en stakeholder in de stichting Samen Tegen Voedselverspilling draagt de COV bij aan het verminderen van voedselverspilling. Zo min mogelijk verspillen is sinds jaar en dag een hoge prioriteit in de vleessector. Iedere dag zijn we bezig om alle delen van het dier te gebruiken en zo min mogelijk weg te gooien. Van alle delen worden mooie en smakelijke producten gemaakt.

Het voorkomen van verspilling stopt niet als de consument zijn of haar vlees koopt. Ook bij de consument thuis kan nog veel winst worden behaald. De meeste Nederlanders hebben de intentie om minder te verspillen, maar kunnen daarbij nog hulp gebruiken.

In de Verspillingsvrije week worden dan ook tips en informatie gedeeld om ook de verspilling thuis zo klein mogelijk te houden. Het gaat om kleine stapjes die bij elkaar een groot verschil maken. Op Vlees.nl en verspillingsvrijeweek wordt hier van 11 tot 17 september aandacht aan besteed.