search

Thema's

Kwaliteit

Dagelijks consumeren ruim 100 miljoen mensen binnen en buiten Europa vlees en vleesproducten van Nederlandse origine.
Deze miljoenen mensen vertrouwen (blindelings) op de veiligheid en onberispelijke kwaliteit van dit Nederlandse vlees. De COV en de aangesloten ondernemingen werken hier voortdurend aan. 
Om waarborgen te bieden voor de kwaliteit en veiligheid werken de bij de COV aangesloten producenten met verschillende nationale, Europese en internationale kwaliteitsstandaarden. 
Nederlandse vleesondernemingen zijn mede door het permanente toezicht van de NVWA de strengst gecontroleerde ondernemingen binnen de voedselsector.

Boven elke verdenking

Consumenten kiezen vlees als vrij vast onderdeel van het menu, omdat het lekker wordt gevonden en voedzaam is. 
De COV en de leden werken er elke dag aan dat kwaliteit en voedselveiligheid daarbij niet ter discussie komen te staat. 

Kwaliteitsbeleid
Systemen en werkwijzen om kwaliteit en veiligheid te waarborgen worden voortdurend verder ontwikkeld. Dit gebeurt vanuit de COV samen met de leden en in nauwe samenwerking met de ketenpartners. Dat is dus met leveranciers én afnemers en veelal ook in dialoog met overheden, stakeholders en maatschappelijke organisaties. Met moderne middelen blijft de kwaliteit en de veiligheid op hoog niveau. Zo zijn en blijven Nederlandse vleesproducenten internationaal toonaangevend. Die status geldt derhalve de hele keten: van veevoer, de gezondheid en welzijn van het dier tot aan de kwaliteit en de hoge voedzaamheid van vlees- en vleesproducten. 

De COV initieert acties en maatregelen om bedrijfsprocessen waar mogelijk te optimaliseren en de kwaliteit en de voedselveiligheid te helpen garanderen. Op de agenda staan een integriteitsmodule, het invoeren van leveringsvoorwaarden en de centrale database met monsternames van vleesproducten. De COV geeft dit programma vorm in initiatieven en stimuleert de samenwerking binnen en tussen bedrijven, samenwerking in de keten en in wisselwerking met de samenleving.

Recent gerelateerde informatie


nieuws

Documenten

standpunten

Documenten



Nieuws



Standpunten



11 januari 2016 | Keten
Varken van Morgen
De Nederlandse varkensvleessector wil koploper zijn in de kwaliteit én duurzaamheid. Met het...